Vjera

Jesi li ikada bila tamo?

Probudiš se jednog jutra, sretna i radosna jer je novi dan ispred tebe. Ali, odjednom sve krene nizbrdo. Proliješ kavu po sebi, zakasniš na posao. Kiša pada. Sve što može krenuti krivo krene krivo. Pitaš se je li opet retrogradni Merkur ili što? Javlja se sumnja, možeš li to uopće, jesi li dorasla tome. Strah i brige izlaze na površinu i obuzme te magla teških osjećaja.

Sklone smo odustajanju kada je teško, kada ne ide po planu koji smo si zacrtale. Sklone smo sumnji u sebe na prvi znak nevolje, na prvi znak neuspjeha.

Reći ću ti zašto je važna vjera.

Vjera je mene i moju sestru dovela do ovog dana kada je lansiran naš brend Akoya. Vjera da možemo, vjera da je ona ideja koju smo dobile prije nekoliko mjeseci na samom početku stvaranja brenda, da je baš ta ideja ona koja će zapaliti iskru u našem životu. Jer ideja je iskra. Ideja je Božja ruka koja ti je pružila način da ostvariš svoje snove. Nitko nije rekao da će sve ići s lakoćom, može ići, ali u našem slučaju to nije bilo tako.

Želim da sve što sam zamislila u svojoj glavi, izađe van.

                                                                              – Kristina Kralj              

Kroz 4 godine borbe mogu li šivati? Mogu li uopće zarađivati od toga? Tko sam ja da izbacim kolekciju i jedan takav brend van? Jesam li ja dovoljno dobra za to? Ne znamo ništa o tome, kako ćemo mi to? Sve su to pitanja koja su nam se vrzmala po glavi. Sve su to pitanja koja su svakodnevno stajala nad nama.

Neuspjeh, ta teška riječ je bila iznad nas. Što ako ne uspijemo? Ali, što ako uspijemo? Neuspjeh je korak do uspjeha. Učimo iz izazova, ne kada je sve super. Sjeti se samo djeteta kada krene učiti hodati, padne stotinu puta. Ali ne odustaje kad padne, ustane ponovno i ponovno pokuša. Dok jednog dana ne krene i ne prohoda. To ti je draga moja život. Život se sastoji od milijun malih uspjeha i neuspjeha. Ali ono što je važno je da ustanemo nakon svakog pada. Da vjerujemo procesu, da vjerujemo Bogu. Da vjerujemo u sebe.

„A Isus im reče: Zbog nevjere vaše. Jer zaista, kažem vam, ako imate vjeru kao zrno gorušičino, gori ćete ovoj reći: ‘Premjesti se odavde onamo!’ i premjestit će se. I ništa vam neće biti nemoguće.“

                                                                        Matej, 17:20

Nije lako vjerovati kad ne vidiš. Znam. Mi smo vjerovale i zato je danas Akoya živa. U što ti je teško vjerovati danas? U sebe? U to da će sve biti u redu? U to da se sve događa s razlogom?

U ovu posljednju rečenicu je možda najteže povjerovati. „Sve se događa s razlogom“ koliko si puta samo čula tu rečenicu. Ima mnogo istine u njoj, iako ti ona u ovom trenutku nije vidljiva. Ali zaista se sve događa s razlogom. Da bi ostvarili našu ideju, naš cilj, mi smo se morale promijeniti. Morale smo naučiti ne samo nove vještine, naučiti kako nešto funkcionira, već smo morale promijeniti neke naše stavove, uvjerenja. Jer svaka nova razina tebe, svaki novi ciklus tvog života traži novu tebe.

Vjeruj.

Share:

~ Povezani članci ~

Kako mjeriti

Želimo da se osjećate najbolje kada nosite Akoya odjeću, pa pogledajte kako se izmjeriti u nastavku:

Vodič za veličinu

Nakon što ste sami izmjerili, odaberite veličinu koja je najbliža vašim tjelesnim mjerama iz donjeg vodiča za veličinu:

Pomoć

Ako imate još pitanja o veličini ili vaša veličina nije navedena, pošaljite nam e-poštu na [email protected] i vidjet ćemo kako možemo pomoći!

Kako mjeriti

Želimo da se osjećate najbolje kada nosite molitve i planove, pa pogledajte kako se izmjeriti u nastavku:

Vodič za veličinu

Nakon što ste sami izmjerili, odaberite veličinu koja je najbliža vašim tjelesnim mjerama iz donjeg vodiča za veličinu:

VELIČINAXXS(6)XS(8)S(10)M(12)L(14)XL(16)XXL(18)
POPRSJE32333537394144
STRUK25262830313336
BOK34353739414346

Pomoć

Ako imate još pitanja o veličini ili vaša veličina nije navedena, pošaljite nam e-poštu na [email protected] i vidjet ćemo kako možemo pomoći!