Opći uvjeti poslovanja

OSNOVNI PODACI O PRODAVATELJU:
Naziv: Akoya d.o.o.
Sjedište: Adamovec, Črešnjevečka ulica 5
Poslovna banka i broj žiro-računa IBAN: HR1324070001100261798, OTP banka d.d., Zadar
Upisano u: Trgovački sud u Zagreb, MBS: 081395807
Članovi društva: Ivana Legin i Kristina Kralj
Osobe ovlaštene za zastupanje: Ivana Legin
Broj telefona: +385 92 1714 092
Adresa elektroničke pošte: [email protected]

Uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene u našoj web trgovini. Isporučitelj robe ponuđene na ovim stranicama je tvrtka Akoya d.o.o..

Potrošač, u svojstvu kupca, sklapa ugovor o kupoprodaji sa AKOYA društvom s ograničenom odgovornošću za usluge, Adamovec, Črešnjevečka ulica 5 (dalje u tekstu: AKOYA d.o.o.) u svojstvu prodavatelja.

Uvjeti poslovanja Internet trgovine www.akoya.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 41/14; 110/015), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija I ugovora na daljinu, te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja.

Pravne osobe kao kupci podliježu primjeni Zakona o obveznim odnosima i Zakona o elektroničkoj trgovini, te se na njih ne primjenjuje Zakon o zaštiti potrošača. Ovi Opći uvjeti poslovanja se primjenjuju na pravne osobe u dijelu koji se odnosi na:
• cijenu i način plaćanja,
• glavna obilježja proizvoda,
• postupak sklapanja ugovora,
• opis načina isporuke i troškove dostave, opće informacije,
• odricanje od odgovornosti te
• trenutak sklapanja ugovora.

Korisnik je osoba koja koristi web stranicu www.akoya.hr, isto kao i svaki kupac i posjetitelj web stranice www.akoya.hr.

Sklapanje ugovora o kupoprodaji putem web stranice www.akoya.hr regulirano je u skladu sa zakonskim odredbama uzimajući u obzir naročito načela i odredbe direktiva Europske unije. Sklapanje ugovora putem web stranice www.akoya.hr predstavlja sklapanje ugovora na daljinu.

Ugovor je sklopljen kada prodavatelj prihvati ponudu kupca, te sve navedeno na stranicama www.akoya.hr predstavlja poziv na stavljanje ponude. Prodavatelj može raskinuti ugovor o kupoprodaji, ako kupac ne uplati kupoprodajnu cijenu, te nije dužan izvršiti isporuku proizvoda do trenutka primitka kupoprodajne cijene, osim u slučaju kada je kupac odabrao način plaćanja pouzećem. Ukoliko kupac iz nekog razloga ne preuzme pošiljku te se ista vrati prodavatelju, prodavatelj neće ponoviti druge dostave.

Akoya d.o.o. putem internet trgovine omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u web ponudi. Proizvodi su opisani i predstavljeni na detaljan način, boja proizvoda može varirati uslijed rasvjete i postavka monitora.

Cijene su izražene u kunama i uključuju PDV.

Zaključno s kupnjom,vrijedi cijena na dan narudžbe, odnosno sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile po izradi ponude odnosno u trenutku narudžbe.

Akoya d.o.o. . zadržava pravo izmjene cijena u bilo kojem trenutku bez prethodne najave, te pokretanje sniženje cijena i posebne akcije.

Za narudžbe zaprimljene od kupaca koji žive van EU, mogući su dodatni troškovi carine i poreza, koju plaća kupac.

Akoya d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.

Uvjeti poslovanja odnose se na internet trgovinu. (odnosi se na povrat robe i sredstava, reklamacije i prigovori )

NARUDŽBE

Akoya d.o.o. zadržava pravo da odgodi dostavu narudžbe, ukoliko postoji problem sa naplatom narudžbe ili je kupac dao nepotpune podatke o dostavi.

Ako naručen proizvod nije dostupan (privremeno ili je rasprodan), kupac će biti obaviješten putem elektronske pošte.

Ukoliko je proizvod rasprodan, narudžba će se otkazati i kupac će dobiti povrat sredstava.

NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE PUTEM UPLATNICE ILI INTERNET BANKARSTVOM NA RAČUN

Na kraju narudžbe sustav će vam generirati ponudu po kojoj uplaćujete. Plaćanje izvršavate putem Internet bankarstva ili opće uplatnice. Na polju poziv na broj koristite broj narudžbe. U opis plaćanja također koristite broj narudžbe. Narudžba se procesuira kada je uplata vidljiva na našem računu. Nakon vidljive uplate vašu narudžbu pakiramo i šaljemo. Vaš račun šaljemo zajedno sa narudžbom u paketu.

DOSTAVA

Dostupni proizvodi:

Odmah dostupni proizvodi, bit će poslani unutar 1-2 radna dana nakon vidljive uplate (ponedjeljak-petak) za vrijeme sniženja i akcija, vrijeme slanja se može produžiti.

Prednarudžbe i proizvodi koji se trebaju proizvesti po narudžbi:

Prednarudžbe i proizvodi koji se trebaju tek proizvesti po narudžbi, šaljemo čim stignu iz proizvodnje.

Puna cijena će biti naplaćena odmah kada je narudžba zaprimljena, bez obzira na kasniji termin dostave.

Narudžbe šaljemo putem kurirske službe, očekivano vrijeme dostave je:

Akoya d.o.o. nije odgovoran za kašnjenja u isporuci, uzrokovana vremenskim prilikama, međunarodnim carinskim zadržavanjima pošiljke ili bilo kakvim drugim okolnostima van naš kontrole.

AKOYA d.o.o. prije svake isporuke proizvoda provjerava ispravnost naručenog proizvoda.

CIJENA DOSTAVE

Troškove dostave u cijelosti plaća kupac, osim ako je drugačije navedeno web stranici www.akoya.hr .

AKOYA d.o.o. dostavu vrši unutar Republike Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Europske Unije, Republike Srbije te Bosne i Hercegovine.

Kupci su dužni pošiljku preuzeti i pregledati pred dostavljačem, a sve kako bi se izbjegle naknadne reklamacije zbog mogućnosti oštećenja pošiljke prilikom dostave.

Ukoliko AKOYA d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca. Kupac može prekinuti narudžbu ili pričekati dok proizvod bude ponovno dostupan. Ukoliko AKOYA d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti proizvod u ugovorenom roku obavještava kupca koji mu je dužan ostaviti naknadni razumni rok za ispunjenje ugovora o kupoprodaji.

Ukoliko kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, AKOYA d.o.o. zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

POVRAT ROBE I SREDSTAVA

Za povrat robe, kontaktirajte nas putem elektroničke pošte na [email protected]

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti , prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom, na [email protected] ili putem obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Potrebno je navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora: preuzmi obrazac.

OBRAZAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU UGOVORA

Troškove povrata robe snosi kupac.

Prodavač je dužan kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana primitka robe.

Roba treba biti vraćena u originalnom stanju, ne smije biti nošena ili korištena te treba biti vraćena sa svim originalnim etiketama i računom.

Zaštitna etiketa treba ostati na proizvodu.

VRSTE POVRATA

Zamjena za veličinu ili drugi proizvod

Zamjena je moguća ukoliko je željeni zamjenski artikl dostupan.

Povrat sredstava

Povrat sredstava biti će proslijeđen u roku 14 dana, nakon što Akoya d.o.o. provjeri i prihvati vraćenu robu, koja mora biti u originalnom stanju.

Za artikl koji je izrađen po specifikaciji kupca i jasno prilagođen potrošaču ne vršimo povrat novaca.

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Ukoliko kupac ima primjedbe na kupljene proizvode, prema članku 10. Zakona o zaštiti potrošača ima pravo prodavaču uputiti pisani prigovor putem elektroničke pošte na [email protected] ili na adresu: Akoya d.o.o., Črešnjevečka ulica 5, Adamovec.

Pri tome Vas molimo da upišete ime i prezime, adresu, kontakt i opis prigovora. Na Vaš prigovor pismeno ćemo odgovoriti u roku od 15 dana od zaprimanja istog.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača i prodavatelja u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu, primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05,41/08, 125/11, 75/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

Kupac je obavezan obavijestiti prodavača o postojanju vidljivih nedostataka, bez odgađanja a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak. Kao prodavač, ne odgovaramo za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaje stvari.

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

Posebnom regulativom Europske unije,od 15.2.2016 diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupovine unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene itd.) svoj prigovor možete na brzi i jednostavan način podnijeti putem te platforme.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

AUTORSKA PRAVA

Autorska prava su u cijelosti zadržana. Cjelokupan sadržaj i formati na stranicama www.akoya.hr su vlasništvo društva Akoya d.o.o.

Sav sadržaj koji se nalazi na našim stranicama, ukoliko nije u osobne svrhe, ne smije se bez našeg dopuštenja koristiti niti dalje ustupati trećim strankama. Autorska prava u bilo kojem skinutom materijalu nisu prenosiva na Vas u slučaju bilo kakvog skidanja ili kopiranja. Nije dozvoljeno reproducirati objavljivati, distribuirati, pokazivati, modificirati, kreirati derivirani rad, prodavati ili sudjelovati u prodaji, ili eksportirati u nijednom slučaju, u cjelini ili u dijelovima, bilo koji dio sadržaja, stranica.

Kako mjeriti

Želimo da se osjećate najbolje kada nosite Akoya odjeću, pa pogledajte kako se izmjeriti u nastavku:

Vodič za veličinu

Nakon što ste sami izmjerili, odaberite veličinu koja je najbliža vašim tjelesnim mjerama iz donjeg vodiča za veličinu:

Pomoć

Ako imate još pitanja o veličini ili vaša veličina nije navedena, pošaljite nam e-poštu na [email protected] i vidjet ćemo kako možemo pomoći!

Kako mjeriti

Želimo da se osjećate najbolje kada nosite molitve i planove, pa pogledajte kako se izmjeriti u nastavku:

Vodič za veličinu

Nakon što ste sami izmjerili, odaberite veličinu koja je najbliža vašim tjelesnim mjerama iz donjeg vodiča za veličinu:

VELIČINAXXS(6)XS(8)S(10)M(12)L(14)XL(16)XXL(18)
POPRSJE32333537394144
STRUK25262830313336
BOK34353739414346

Pomoć

Ako imate još pitanja o veličini ili vaša veličina nije navedena, pošaljite nam e-poštu na [email protected] i vidjet ćemo kako možemo pomoći!